Càlig

Càlig és un poble d’interior de la Comunitat Valenciana de poc més de 2.000 habitants, pertanyent a la comarca del Baix Maestrat, situat a 123 metres sobre el nivell del mar ia una distància de 80 km de la capital, Castelló.

Situat a només cinc minuts de la costa, us ofereix els avantatges de poder gaudir de la tranquil·litat d’un poble petit (on encara els nens poden jugar pel carrer), de l’hospitalitat i amabilitat de la seva gent, així com de la proximitat a localitats com Vinaròs, Benicarló i Peníscola, on podreu gaudir de les platges, els comerços, la gastronomia, els centres comercials i d’oci, la cultura i la història, sense oblidar la capital històrica de la comarca dels Ports, Morella, amb visita obligada al castell i les muralles.

La situació de Càlig és privilegiada, ja que us permet visitar els seus voltants i per altra banda gaudir de la pau i l’assossec que caracteritza els pobles d’interior. Els monuments que trobareu són:

L’Ermita de Ntra. Senyora del Socors: edifici del segle XVIII d’estil barroc academicista, a 1 km. de la població, és el paratge més emblemàtic i estimat dels caligencs.

La Torre: és una construcció defensiva de l’època medieval del segle XIII.

L’Església: alçada al segle XIV, va ser reconstruïda i ampliada entre el 1622 i el 1659, en què es va donar definitivament per acabada. La construcció daquest edifici és conseqüència del corrent renaixentista.

El convent de cloenda de les Monges Trinitàries, la façana del qual pertany a un estil eclèctic.

Paseando por sus tranquilas calles podrá contemplar el conocido como “Pou de les Aixetes”, que durante muchos años suministró el agua a la población, así como el “Pou de les Grases” y el “Pou de la Vila”, donde se ubica el monumento en honor a la “Dona Calijona”, que con un cántaro en el costado y otro en la cabeza, transportaba el agua desde estos pozos a su hogar.